Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne wydanie ziemniaków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki ugotowc we wrzątku (przez 15 min.) Odcedzic, wystudzic. Przekroic wzdłuż, wydrążyc delikatnie środek, pozostawiając ścianki o grubości ok. 5 mm.
Szynkę pokroic w drobną kostkę, zezłocic na maśle razem z poszatkowanymi drobno cebulkami ze szczypioru (lub samym szczypiorkiem). Dodac ser, natkę pietruszki. Doprawic pieprzem.
Masą napełniac wydrążone ziemniaki i układac je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 min. w temp. 180 stopni. Podawac gorące z sosem czosnkowym (np. tzatziki, majonezowym) lub keczupem. Smacznego.