Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne wydanie ziemniaków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki ugotowc we wrzątku (przez 15 min.) Odcedzic, wystudzic. Przekroic wzdłuż, wydrążyc delikatnie środek, pozostawiając ścianki o grubości ok. 5 mm.
Szynkę pokroic w drobną kostkę, zezłocic na maśle razem z poszatkowanymi drobno cebulkami ze szczypioru (lub samym szczypiorkiem). Dodac ser, natkę pietruszki. Doprawic pieprzem.
Masą napełniac wydrążone ziemniaki i układac je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 min. w temp. 180 stopni. Podawac gorące z sosem czosnkowym (np. tzatziki, majonezowym) lub keczupem. Smacznego.