Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Obrane, umyte ziemniaki ugotowc we wrzątku (przez 15 min.) Odcedzic, wystudzic. Przekroic wzdłuż, wydrążyc delikatnie środek, pozostawiając ścianki o grubości ok. 5 mm.
Szynkę pokroic w drobną kostkę, zezłocic na maśle razem z poszatkowanymi drobno cebulkami ze szczypioru (lub samym szczypiorkiem). Dodac ser, natkę pietruszki. Doprawic pieprzem.
Masą napełniac wydrążone ziemniaki i układac je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 min. w temp. 180 stopni. Podawac gorące z sosem czosnkowym (np. tzatziki, majonezowym) lub keczupem. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Ania92 28 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Super pomysł na obiad. Zresztą ziemniaki pod każdą postacią są dobrym pomysłem na obiad :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

Katarinka 05 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Ja tam bym jeszcze w srodek smietanby wkitrała ;) danie- marzenie :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 04 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre polecam - ciekawa wariacja faszerowanych pieczarek11 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
wygląda jak najbardziej apetycznie, katia. Fajny przepis :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
nie wygląda zbyt apetycznie....2 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 01 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja też sobie jutro zrobię, ale nie mam fety. Myślę , że żółty ser będzie ok.11 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 01 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mniam, mniam! Wyglądają pyszniutko, jutro takie sobie zrobię. :)11 Kto głosował? | Odpowiedz