Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki faszerowane boczkiem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Składniki
Ziemniaki wyszorować przekroić na połówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Uwaga!, aby ich nie rozgotować.
W tym czasie boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na suchej patelni.
Ugotowane ziemniaki odcedzić, przestudzić, a następnie wydrążyć środki zostawiając grubsze ścianki ziemniaki o grubości ok. 0,5 mm.
Wydrążone środki z ziemniaków połączyć ze śmietaną za pomocą tłuczka lub widelca. Dodać podsmażony boczek, posiekany szczypiorek i koperek, parmezan i 100 g tartego sera. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Gotowym farszem nadziewamy wydrążone ziemniaki, wierch posypujemy pozostałym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok 15-20 minut lub do zarumienienia się sera.
Upieczone ziemniaki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy koperkiem oraz szczypiorkiem. Smacznego!