Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz oryginalnej przekąski na grilla ze znajomymi? Spróbuj naszych ziemniaków faszerowanych po rzeszowsku. Zupełnie inny smak tego tradycyjnego warzywa z pewnością zostanie w pamięci na długo.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Składniki
Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach. Każdego ziemniaka po ugotowaniu przekrój na pół, a przy pomocy łyżki usuń zawartość. Uzyskasz w ten sposób idealny kształt łódeczki.
Czas na farsz! Oczywiście może on być dowolny, nawet z jajkiem. W naszym przypadku suszone grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin. W międzyczasie drobno posiekaj kapustę kiszoną. Wrzuć ją na rozgrzaną patelnię i smaż. Po chwili do środka wrzuć odsączone i posiekane na drobno suszone grzyby. Zalej wszystko wodą po moczeniu grzybów. Na koniec na patelnię wyłóż miąższ z ziemniaków. Wszystko smaż na patelni, mieszając od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem.
Na mniejszej patelni z ułóż nafaszerowane łódeczki ziemniaczane. Do patelni dolej 125 ml wody i przykryj całość. Danie duś przez 10 minut. Przed podaniem danie oprósz posiekaną natką pietruszki i czerwoną, mieloną papryką.