Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz oryginalnej przekąski na grilla ze znajomymi? Spróbuj naszych ziemniaków faszerowanych po rzeszowsku. Zupełnie inny smak tego tradycyjnego warzywa z pewnością zostanie w pamięci na długo.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 555
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 162
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 555
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 162
Składniki
Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach. Każdego ziemniaka po ugotowaniu przekrój na pół, a przy pomocy łyżki usuń zawartość. Uzyskasz w ten sposób idealny kształt łódeczki.
Czas na farsz! Oczywiście może on być dowolny, nawet z jajkiem. W naszym przypadku suszone grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin. W międzyczasie drobno posiekaj kapustę kiszoną. Wrzuć ją na rozgrzaną patelnię i smaż. Po chwili do środka wrzuć odsączone i posiekane na drobno suszone grzyby. Zalej wszystko wodą po moczeniu grzybów. Na koniec na patelnię wyłóż miąższ z ziemniaków. Wszystko smaż na patelni, mieszając od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem.
Na mniejszej patelni z ułóż nafaszerowane łódeczki ziemniaczane. Do patelni dolej 125 ml wody i przykryj całość. Danie duś przez 10 minut. Przed podaniem danie oprósz posiekaną natką pietruszki i czerwoną, mieloną papryką.