Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na kolację? To te ziemniaki są tym czego szukasz! Nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych, dużego nakładu czasu i są niedrogie. Czyli same plusy! wiecej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4363
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29468
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 192
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18940
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4363
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29468
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 192
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18940
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Ziemniaki umyj i osusz. Ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj olejem rzepakowym. Piecz w piekarniku około 1.20h, aż wykałaczka będzie lekko wchodzić w ziemniak.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka a czosnek zmiażdż i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj. Na rozgrzanym maśle podduś cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Duś do odparowania wody. Na koniec dodaj szpinak i gotuj tylko do jego zwiędnięcia.
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż, lekko otwórz i faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!