Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na kolację? To te ziemniaki są tym czego szukasz! Nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych, dużego nakładu czasu i są niedrogie. Czyli same plusy! wiecej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1157
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 445
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1157
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 445
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Ziemniaki umyj i osusz. Ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj olejem rzepakowym. Piecz w piekarniku około 1.20h, aż wykałaczka będzie lekko wchodzić w ziemniak.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka a czosnek zmiażdż i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj. Na rozgrzanym maśle podduś cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Duś do odparowania wody. Na koniec dodaj szpinak i gotuj tylko do jego zwiędnięcia.
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż, lekko otwórz i faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!