Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na kolację? To te ziemniaki są tym czego szukasz! Nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych, dużego nakładu czasu i są niedrogie. Czyli same plusy! wiecej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Ziemniaki umyj i osusz. Ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj olejem rzepakowym. Piecz w piekarniku około 1.20h, aż wykałaczka będzie lekko wchodzić w ziemniak.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka a czosnek zmiażdż i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj. Na rozgrzanym maśle podduś cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Duś do odparowania wody. Na koniec dodaj szpinak i gotuj tylko do jego zwiędnięcia.
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż, lekko otwórz i faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!