Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na kolację? To te ziemniaki są tym czego szukasz! Nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych, dużego nakładu czasu i są niedrogie. Czyli same plusy! wiecej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Ziemniaki umyj i osusz. Ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj olejem rzepakowym. Piecz w piekarniku około 1.20h, aż wykałaczka będzie lekko wchodzić w ziemniak.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka a czosnek zmiażdż i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj.
Na rozgrzanym maśle podduś cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Duś do odparowania wody. Na koniec dodaj szpinak i gotuj tylko do jego zwiędnięcia.
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż, lekko otwórz i faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1160
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 160
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1160
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 160
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Ziemniaki umyj i osusz. Ponakłuwaj w kilku miejscach wykałaczką. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj olejem rzepakowym. Piecz w piekarniku około 1.20h, aż wykałaczka będzie lekko wchodzić w ziemniak.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka a czosnek zmiażdż i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj. Na rozgrzanym maśle podduś cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Duś do odparowania wody. Na koniec dodaj szpinak i gotuj tylko do jego zwiędnięcia.
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż, lekko otwórz i faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317