Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest przygotowane z sosem, który może być podawany do każdej potrawy, jednak najczęściej dodaje się go do mięsa. Sos ma zapach wędzonki, dlatego w połączeniu z ziemniakami oraz kurczakiem daje nam pyszne danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1594
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1360
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1412
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1594
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1360
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1412
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i całe gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2. Po ugotowaniu kroimy na połowę każdego ziemniaka i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Fileta kroimy bardzo drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Przyprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Wykładamy na ziemniaki.
6. Polewamy sosem.
7. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
8. Po tym czasie wyjmujemy zapiekankę z piekarnika i ścieramy ser na tarce o dużych oczach, posypujemy wierzch potrawy.
9. Paprykę kroimy drobno i dekorujemy zapiekankę.
10. Zapiekamy jeszcze do chwili rozpuszczenia sera.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego.