Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest przygotowane z sosem, który może być podawany do każdej potrawy, jednak najczęściej dodaje się go do mięsa. Sos ma zapach wędzonki, dlatego w połączeniu z ziemniakami oraz kurczakiem daje nam pyszne danie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
         
         
                Składniki
1. Ziemniaki obieramy i całe gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2. Po ugotowaniu kroimy na połowę każdego ziemniaka i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Fileta kroimy bardzo drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Przyprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Wykładamy na ziemniaki.
6. Polewamy sosem.
7. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
8. Po tym czasie wyjmujemy zapiekankę z piekarnika i ścieramy ser na tarce o dużych oczach, posypujemy wierzch potrawy.
9. Paprykę kroimy drobno i dekorujemy zapiekankę.
10. Zapiekamy jeszcze do chwili rozpuszczenia sera.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego.