Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i tani przepis na obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w krążki. Jajka ugotować na twardo i również pokroić w krążki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, ułożyć warstwę ziemniaków, jajek i pokrojona w plasterki kiełbasę. Śmietanę posolić, rozbełtać, polać potrawę, skropić stopionym masłem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez pół godziny. Podawać z sezonową sałatka z dodatkiem ziół.