Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki po francusku

Ziemniaki po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2320 Ocena: 14580

Dodano:

Odsłon: 1002

Prosty i tani przepis na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Jajka 4 szt.
  • Kiełbasa wiejska 30 dag
  • Śmietana kwaśna ¾ szklanki
  • Masło 10 dag
  • Sól do smaku
  • Tłuszcz do formy
  • Bułka tarta do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w krążki. Jajka ugotować na twardo i również pokroić w krążki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, ułożyć warstwę ziemniaków, jajek i pokrojona w plasterki kiełbasę. Śmietanę posolić, rozbełtać, polać potrawę, skropić stopionym masłem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez pół godziny. Podawać z sezonową sałatka z dodatkiem ziół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 29 sierpnia 2018 Szybki i smaczne danie. Ja czasem dodaję jeszcze kiszonego ogórka albo paprykę.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń