Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzystać również jako samodzielną przekąskę lub składnik sałatki. Po upieczeniu ziemniaczki zyskują delikatne wnętrze i chrupiącą, złocistą skórkę.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w równą kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i oregano. Składniki dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek ziemniaka powinien zostać dokładnie pokryty marynatą.
Ziemniaczki obtoczone w przyprawach przesyp na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj, żeby ziemniaki w miarę swobodnie leżały na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ziemniaki po grecku piecz przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj je 2-3 krotnie, żeby nabrały pięknego, rumianego koloru.