Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzystać również jako samodzielną przekąskę lub składnik sałatki. Po upieczeniu ziemniaczki zyskują delikatne wnętrze i chrupiącą, złocistą skórkę.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10768
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1241
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10768
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1241
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w równą kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i oregano. Składniki dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek ziemniaka powinien zostać dokładnie pokryty marynatą.
Ziemniaczki obtoczone w przyprawach przesyp na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj, żeby ziemniaki w miarę swobodnie leżały na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ziemniaki po grecku piecz przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj je 2-3 krotnie, żeby nabrały pięknego, rumianego koloru.