Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzystać również jako samodzielną przekąskę lub składnik sałatki. Po upieczeniu ziemniaczki zyskują delikatne wnętrze i chrupiącą, złocistą skórkę.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 470
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4696
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 470
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4696
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w równą kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i oregano. Składniki dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek ziemniaka powinien zostać dokładnie pokryty marynatą.
Ziemniaczki obtoczone w przyprawach przesyp na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj, żeby ziemniaki w miarę swobodnie leżały na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ziemniaki po grecku piecz przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj je 2-3 krotnie, żeby nabrały pięknego, rumianego koloru.