Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzystać również jako samodzielną przekąskę lub składnik sałatki. Po upieczeniu ziemniaczki zyskują delikatne wnętrze i chrupiącą, złocistą skórkę.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1093
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1519
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4457
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 106
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1093
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1519
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4457
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w równą kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i oregano. Składniki dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek ziemniaka powinien zostać dokładnie pokryty marynatą.
Ziemniaczki obtoczone w przyprawach przesyp na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj, żeby ziemniaki w miarę swobodnie leżały na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ziemniaki po grecku piecz przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj je 2-3 krotnie, żeby nabrały pięknego, rumianego koloru.