Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzystać również jako samodzielną przekąskę lub składnik sałatki. Po upieczeniu ziemniaczki zyskują delikatne wnętrze i chrupiącą, złocistą skórkę.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w równą kostkę. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i oregano. Składniki dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek ziemniaka powinien zostać dokładnie pokryty marynatą.
Ziemniaczki obtoczone w przyprawach przesyp na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj, żeby ziemniaki w miarę swobodnie leżały na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ziemniaki po grecku piecz przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj je 2-3 krotnie, żeby nabrały pięknego, rumianego koloru.