Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To przepis na pyszną i tanią zapiekankę z ziemniakami w roli głównej.
Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy, studzimy (wodę w której się moczyły zachowujemy) i kroimy w paski. Ziemniaki kroimy w plastry, wrzucamy do wrzątku. Gotujemy przez 3 minuty, aż zrobią się lekko przezroczyste. Jajka i cebulę kroimy w plastry.
W ogniotrwałym naczyniu układamy plastry ziemniaków, cebulę, jajka na twardo i grzyby. Każdą warstwę posypujemy przyprawą i kawałkami masła. Ostatnią warstwą ma być warstwa ziemniaków.
Śmietanę mieszamy z 3 łyżkami wody, w której moczyły się grzyby, zalewamy zapiekankę. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie kiełbasa na gorąco i surówka z papryką).
pyszny gulasz, który najlepiej smakuje z moimi peruwiańskimi placuszkami;) ta...
Odsłon: 6334
Zapiekanka nelsońska to połączenie jajek, boczku, ziemniaków i śmietanowego s...
Odsłon: 14114
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 18
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 33
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 18
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 33
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Składniki
Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy, studzimy (wodę w której się moczyły zachowujemy) i kroimy w paski. Ziemniaki kroimy w plastry, wrzucamy do wrzątku. Gotujemy przez 3 minuty, aż zrobią się lekko przezroczyste. Jajka i cebulę kroimy w plastry.
W ogniotrwałym naczyniu układamy plastry ziemniaków, cebulę, jajka na twardo i grzyby. Każdą warstwę posypujemy przyprawą i kawałkami masła. Ostatnią warstwą ma być warstwa ziemniaków.
Śmietanę mieszamy z 3 łyżkami wody, w której moczyły się grzyby, zalewamy zapiekankę. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie kiełbasa na gorąco i surówka z papryką).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 151
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 27