Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po szwajcarsku to zapiekanka inspirowana słynnymi plackami rösti. Jest sycąca i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ziemniaczanych potraw. Możesz zaserwować ją jako osobne danie lub dodatek do mięsa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15952
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15952
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Składniki
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wędlinę i przesmażaj cały czas mieszając. Gdy z boczku zacznie wytapiać się tłuszcz dorzuć cebulę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ale nie obieraj. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do średniej miękkości. Następnie odcedź, ostudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj razem z boczkiem i cebulą dodając do smaku sól oraz pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Wyłóż masę ziemniaczaną, wygładź z wierzchu i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut.