Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po szwajcarsku to zapiekanka inspirowana słynnymi plackami rösti. Jest sycąca i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ziemniaczanych potraw. Możesz zaserwować ją jako osobne danie lub dodatek do mięsa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 776
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 230
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 776
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 230
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 119
Składniki
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wędlinę i przesmażaj cały czas mieszając. Gdy z boczku zacznie wytapiać się tłuszcz dorzuć cebulę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ale nie obieraj. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do średniej miękkości. Następnie odcedź, ostudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj razem z boczkiem i cebulą dodając do smaku sól oraz pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Wyłóż masę ziemniaczaną, wygładź z wierzchu i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut.