Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po szwajcarsku to zapiekanka inspirowana słynnymi plackami rösti. Jest sycąca i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ziemniaczanych potraw. Możesz zaserwować ją jako osobne danie lub dodatek do mięsa.
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 2813
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 284
Pierniczki czekoladowe to pyszne, aromatyczne ciasteczka czekoladowe z korzen...
Odsłon: 151
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 297
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 2813
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 284
Pierniczki czekoladowe to pyszne, aromatyczne ciasteczka czekoladowe z korzen...
Odsłon: 151
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 297
Składniki
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wędlinę i przesmażaj cały czas mieszając. Gdy z boczku zacznie wytapiać się tłuszcz dorzuć cebulę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ale nie obieraj. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do średniej miękkości. Następnie odcedź, ostudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj razem z boczkiem i cebulą dodając do smaku sól oraz pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Wyłóż masę ziemniaczaną, wygładź z wierzchu i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut.