Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po szwajcarsku to zapiekanka inspirowana słynnymi plackami rösti. Jest sycąca i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ziemniaczanych potraw. Możesz zaserwować ją jako osobne danie lub dodatek do mięsa.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wędlinę i przesmażaj cały czas mieszając. Gdy z boczku zacznie wytapiać się tłuszcz dorzuć cebulę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ale nie obieraj. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do średniej miękkości. Następnie odcedź, ostudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj razem z boczkiem i cebulą dodając do smaku sól oraz pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Wyłóż masę ziemniaczaną, wygładź z wierzchu i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut.