Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po szwedzku to idealny dodatek do dań mięsnych i pieczonych warzyw. Przygotujesz je z prostych składników, a sposób podania robi wrażenie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3364
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 616
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3364
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 616
Składniki
Dokładnie umyj i wyszoruj ziemniaki, ponieważ skórka zostaje podczas pieczenia. Użyj drewnianych akcesoriów i umieść między rączkami każdego ziemniaka. Weź ostry nóż i ponacinaj je co kilka milimetrów, nie przecinając do końca.
Rozpuść masło w rondelku i wymieszaj je z olejem. Połową porcji dokładnie wysmaruj ziemniaki w taki sposób, aby tłuszcz dostał się między plasterki. Posyp solą i oprósz pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 230°C. Wstaw ziemniaki na 30 minut. Po tym czasie wyciągnij je, posmaruj pozostałą mieszanką oliwy i masła. Ponownie je posól i popieprz.
Włóż ziemniaki do piekarnika, nie zmieniając temperatury. Piecz kolejne 30 minut. Jeśli zaczną się przypalać z brzegu, możesz je przykryć folią aluminiową.
Po wyciągnięciu oprósz ziemniaki po szwedzku suszonym rozmarynem.