Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być do obiadu, ale mogą też być samodzielnym daniem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, żeby tylko porozsuwać plasterki. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu, żeby uwolnił się aromat. Dodać 2 łyżki mąki pszennej. Smażyć i mieszać. Dodać mleko i w dalszym ciągu mieszać, aż masa zgęstnieje. Dodać tymianek , gałkę muszkatołowa, czosnek kolorowy, świeżo mielony kolorowy pieprz i sól do smaku. Tak przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać startym żółty serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.