Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być do obiadu, ale mogą też być samodzielnym daniem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7231
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7231
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 811
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, żeby tylko porozsuwać plasterki. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu, żeby uwolnił się aromat. Dodać 2 łyżki mąki pszennej. Smażyć i mieszać. Dodać mleko i w dalszym ciągu mieszać, aż masa zgęstnieje. Dodać tymianek , gałkę muszkatołowa, czosnek kolorowy, świeżo mielony kolorowy pieprz i sól do smaku. Tak przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać startym żółty serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.