Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być do obiadu, ale mogą też być samodzielnym daniem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5914
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5914
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, żeby tylko porozsuwać plasterki. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć na wolnym ogniu, żeby uwolnił się aromat. Dodać 2 łyżki mąki pszennej. Smażyć i mieszać. Dodać mleko i w dalszym ciągu mieszać, aż masa zgęstnieje. Dodać tymianek , gałkę muszkatołowa, czosnek kolorowy, świeżo mielony kolorowy pieprz i sól do smaku. Tak przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać startym żółty serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego.