Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli odrobinę hiszpańskiej klasyki na talerzu ;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4893
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4893
Składniki
na patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone w kostkę chorizo, smażymy aż się wytopi i ładnie zabarwi olej
teraz dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy aż warzywa zmiękną
na koniec dorzucamy pokrojone w półplastry ziemniaki, smażymy wszystko razem kilka minut, solimy do smaku, a potem przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu kilka minut
w tym czasie na drugiej patelni na łyżce oleju smażymy sadzone jajka, tak długo aż białko się zetnie, aż żółtko pozostanie jeszcze płynne
możemy również (zamiast smażyć jajka) ugotować je "w koszulce" - to znaczy wybijamy jajka do delikatnie wrzącej wody (z dodatkiem soli i odrobiny octu) i gotujemy ok 3 minuty
na talerzu układamy usmażone ziemniaki, a na wierzchu układamy jajko, smacznego ;-)