Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli odrobinę hiszpańskiej klasyki na talerzu ;-)
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Składniki
na patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone w kostkę chorizo, smażymy aż się wytopi i ładnie zabarwi olej
teraz dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy aż warzywa zmiękną
na koniec dorzucamy pokrojone w półplastry ziemniaki, smażymy wszystko razem kilka minut, solimy do smaku, a potem przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu kilka minut
w tym czasie na drugiej patelni na łyżce oleju smażymy sadzone jajka, tak długo aż białko się zetnie, aż żółtko pozostanie jeszcze płynne
możemy również (zamiast smażyć jajka) ugotować je "w koszulce" - to znaczy wybijamy jajka do delikatnie wrzącej wody (z dodatkiem soli i odrobiny octu) i gotujemy ok 3 minuty
na talerzu układamy usmażone ziemniaki, a na wierzchu układamy jajko, smacznego ;-)