Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli odrobinę hiszpańskiej klasyki na talerzu ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
na patelni (wybieramy taką z pokrywką) rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone w kostkę chorizo, smażymy aż się wytopi i ładnie zabarwi olej
teraz dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy aż warzywa zmiękną
na koniec dorzucamy pokrojone w półplastry ziemniaki, smażymy wszystko razem kilka minut, solimy do smaku, a potem przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu kilka minut
w tym czasie na drugiej patelni na łyżce oleju smażymy sadzone jajka, tak długo aż białko się zetnie, aż żółtko pozostanie jeszcze płynne
możemy również (zamiast smażyć jajka) ugotować je "w koszulce" - to znaczy wybijamy jajka do delikatnie wrzącej wody (z dodatkiem soli i odrobiny octu) i gotujemy ok 3 minuty
na talerzu układamy usmażone ziemniaki, a na wierzchu układamy jajko, smacznego ;-)