Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki smażone z warzywami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Ewntualnie:
10 dag boczku, ząbek czosnku, mała cebula, kilka gałązek świe żego majeranku, albo pół łyżeczki suszonego.
Ziemniaki obierz ze skórki, jeśli gotowane były w mundurkach. Następnie pokrój je w dość w grube plastry i odłóż.
Kolorowe papryki poprzekrawaj na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz, aby pozbyć się małych pestek, a następnie osusz. Kolorową paprykę pokrój w paseczki i również odłóż.
Z pora usuń zwiędłe wierzchnie liście, opłucz i pokrój w skośne talarki, podobnie kiełbasę.
Na patelni rozgrzej olej i przysmaż plasterki ziemniaków. Od czasu do czasu przesuń ziemniaki delikatnie drewnianą łopatką, aby nie przywarły, a gdy się przysmażą, przewróć je na drugą stronę. Wtedy dodaj na patelnię plasterki kiełbasy, boczku, pora i paprykę.
Jeśli lubisz czosnek i cebulę, dodaj je teraz. Czosnek wcześniej przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój drobno. Smaż 5-7 min, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec smażenia dodaj Ajwar wymieszany z 3 łyżkami wody. Lekko przemieszaj, przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem i od razu podawaj.
<strong>: 20 minut Porcja: 400 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie