Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przysmażamy, aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy jeszcze jeszcze chwilę, często mieszając i uważając, żeby się nie przypaliły.
Teraz do garnka dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz groszek, smażymy kilka minut mieszając, dolewamy pomidory oraz mleko kokosowe, przykrywamy i dusimy na niewielkim gazie przez pół godziny.
Jak już ziemniaki zmiękną, danie jest gotowe. Solimy jeszcze do smaku. Podajemy z ryżem lub samodzielnie. Smacznego ;-)