Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majowy sposób na uatrakcyjnienie zwykłych ziemniaków.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4838
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7380
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4838
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7380
Składniki
Młode listki pokrzywy gotujemy kilka minut w mleku z czosnkiem. Oczywiście listki wcześniej płuczemy :)
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie i odcedzamy. Do gorących ziemniaków dodajemy pokrzywę z mlekiem i tłuczemy. Takie ziemniaki podajemy jako dodatek do dania głównego.