Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż, jak większość facetów, lubi przede wszystkim mięsko. Ale jak spróbował moich ziemniaczków z “zieleniną” stwierdził że to jedyna forma pod jaką może zjeść rukolę. I nawet mu bardzo smakuje :)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Ziemniaczki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy,kroimy na pół (lub zostawiamy całe), posypujemy solą, pieprzem i kurkumą. Polewamy 50 ml oliwy, delikatnie mieszamy i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Umytą i osuszoną rukolę miksujemy na gładko razem z pozostałą oliwą, płatkami migdałowymi i pokrojonym żółtym serem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z upieczonymi ziemniaczkami.