Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki zachwycą każdego. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 32
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 56
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 52
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2580
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 32
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 56
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 52
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2580
Składniki
Ziemniaki wyszorować, pokroić na ósemki i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Skropić oliwą, przyprawić solą i rozmarynem. Upiec w piekarniku (30-40 minut w 200 st. C).
Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek, po chwili pomidory z puszki wraz z sokiem i pomidory suszone. W razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano i mielonym kminkiem. Dusić przez 15 minut. Zmiksować na gładko. Podawać do pieczonych ziemniaków.