Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i aromatyczne danie. Połówki ziemniaka nadziewane pomidorami i oliwkami, pachnące ziołami.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 382
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2060
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 399
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 3712
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 382
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2060
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 399
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 3712
Składniki
Ziemniaka kroimy na pół. Nie obieramy ze skórki. Każdą połówkę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. W międzyczasie na patelni na oleju przesmażamy pokrojone pomidory zwykłe i suszone oraz oliwki. Kiedy farsz lekko przestygnie dodajemy dużą ilość ziół prowansalskich i mozzarellę pokrojoną w kostkę.
Upieczone połówki ziemniaka wyciągamy i dużą łyżką wybieramy miąższ ze środka ziemniaka - można go potem użyć do sałatki lub puree. Ziemniaki nadziewamy warzywami z mozzarellą i pieczemy w 180 stopniach 10 minut. Podajemy na gorąco.