Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i aromatyczne danie. Połówki ziemniaka nadziewane pomidorami i oliwkami, pachnące ziołami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16859
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16859
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5506
Składniki
Ziemniaka kroimy na pół. Nie obieramy ze skórki. Każdą połówkę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. W międzyczasie na patelni na oleju przesmażamy pokrojone pomidory zwykłe i suszone oraz oliwki. Kiedy farsz lekko przestygnie dodajemy dużą ilość ziół prowansalskich i mozzarellę pokrojoną w kostkę.
Upieczone połówki ziemniaka wyciągamy i dużą łyżką wybieramy miąższ ze środka ziemniaka - można go potem użyć do sałatki lub puree. Ziemniaki nadziewamy warzywami z mozzarellą i pieczemy w 180 stopniach 10 minut. Podajemy na gorąco.