Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój nowy wynalazek, pyszne ziemniaki ugniecione , połączone z podsmażoną cebulką i podsmażonymi pieczarkami. Ziemniaki wyszły bardzo smaczne i będę często wracać do ich przygotowania. Polecam
garnek z przykrywka, nóż, tłuczek, patelnia, łyżka,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Ziemniaki, obrać , umyć i ugotować do miękkości. Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę. Masło podgrzać do rozpuszczenia, dodać pokrojoną cebulę , przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażać do zeszklenia. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do miękkości pieczarek. Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić , ugnieść tłuczkiem i wymieszać z zawartością patelni. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Smacznego
Ziemniaki gotowe do podania.