Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje Wam pomysłów na obiad? Ziemniaki zapiekane w śmietanie to doskonały dowód na to, jak z zaledwie 4 składników wyczarować pyszne, sycące danie dla całej rodziny. Wystarczą zaledwie ziemniaki, słodka śmietanka, odrobina żółtego sera i masła. Cały proces przygotowania nie powinien Wam zająć więcej niż 30 minut. Prosto, szybko i smacznie!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 510
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 510
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój na cienkie plastry.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, do środka przełóż pokrojone ziemniaki. Całość zalej słodką śmietanką, dopraw solą i pieprzem. Na górę wysyp wiórki tartego, żółtego sera.
Ziemniaki w śmietanie przykryj pokrywą lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Zapiekankę piecz pod przykryciem przez około półtorej godziny. Po tym czasie ściągnij przykrycie. Ziemniaki w śmietanie piecz przez kolejne 10-15 minut do zrumienienia.