Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie z kilku składników, które zachwyca smakiem! Białe szparagi zapiekane z ziemniakami, suszonymi pomidorami i serem Parmigiano Reggiano.
małe naczynka żaroodporne
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10073
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2699
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3932
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10073
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2699
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3932
Składniki
Ziemniaki myjemy, szorujemy, osuszamy. Wkładamy do 2 niedużych kokilek. Polewamy olejem, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, W tym czasie przygotowujemy szparagi. Łamiemy je, pozbawiając twardej końcówki i obieramy. Kroimy każdego szparaga na 2-3 kawałki. Wyciągamy z piekarnika naczynia z ziemniaczkami. Dodajemy do każdego szparagi, suszone pomidory i mieszamy delikatnie. Na końcu posypujemy parmezanem. Dopiekamy również w 180 stopniach przez 15 minut. Sprawdzamy, czy ziemniaki są już upieczone. W razie potrzeby dopiekamy jeszcze 5 minut. Podajemy od razu, na gorąco.