Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie z kilku składników, które zachwyca smakiem! Białe szparagi zapiekane z ziemniakami, suszonymi pomidorami i serem Parmigiano Reggiano.
małe naczynka żaroodporne
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 634
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4059
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 68
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 634
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4059
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki myjemy, szorujemy, osuszamy. Wkładamy do 2 niedużych kokilek. Polewamy olejem, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, W tym czasie przygotowujemy szparagi. Łamiemy je, pozbawiając twardej końcówki i obieramy. Kroimy każdego szparaga na 2-3 kawałki. Wyciągamy z piekarnika naczynia z ziemniaczkami. Dodajemy do każdego szparagi, suszone pomidory i mieszamy delikatnie. Na końcu posypujemy parmezanem. Dopiekamy również w 180 stopniach przez 15 minut. Sprawdzamy, czy ziemniaki są już upieczone. W razie potrzeby dopiekamy jeszcze 5 minut. Podajemy od razu, na gorąco.