Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie z kilku składników, które zachwyca smakiem! Białe szparagi zapiekane z ziemniakami, suszonymi pomidorami i serem Parmigiano Reggiano.
małe naczynka żaroodporne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Składniki
Ziemniaki myjemy, szorujemy, osuszamy. Wkładamy do 2 niedużych kokilek. Polewamy olejem, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, W tym czasie przygotowujemy szparagi. Łamiemy je, pozbawiając twardej końcówki i obieramy. Kroimy każdego szparaga na 2-3 kawałki. Wyciągamy z piekarnika naczynia z ziemniaczkami. Dodajemy do każdego szparagi, suszone pomidory i mieszamy delikatnie. Na końcu posypujemy parmezanem. Dopiekamy również w 180 stopniach przez 15 minut. Sprawdzamy, czy ziemniaki są już upieczone. W razie potrzeby dopiekamy jeszcze 5 minut. Podajemy od razu, na gorąco.