Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko sadzone z ziemniakami, posypanymi cebulką i boczkiem. Koniecznie ze szklanką zimnej maślanki... znacie to?:) Przedstawiam przepis na danie z tych samych składników, ale w formie zapiekanki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12081
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5635
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12081
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5635
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, kroimy na dość grube plastry.
Boczek podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do zarumienienia. Po usmażeniu przekładamy do garnka z ziemniakami, mieszamy.
Jogurt mieszamy z jajkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy starty na tarce ser, ponownie mieszamy. Tak powstałą masę przelewamy do ziemniaków, delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.