Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki mogą być ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je z potrawami mięsnymi i jarzynami. Są świetne w połączeniu z surówkami.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1429
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36240
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1429
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36240
Składniki
Ugotować ziemniaki w skórkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Cebulę drobno pokroić. Słoninę pokroić i usmażyć. Dno naczynia żaroodpornego polać połową stopionej słoniny, ułożyć warstwę ziemniaków, potem warstwę jaj, posypać cebulką. Na wierzchu ułożyć ziemniaki, polać śmietaną i resztą słoniny . Układając warstwy, należy je posypać do smaku solą. Naczynie przykryć i piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. Posypać zielenią. Podać gorące z surówką.