Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki mogą być ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je z potrawami mięsnymi i jarzynami. Są świetne w połączeniu z surówkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4460
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12109
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5641
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4460
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12109
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5641
Składniki
Ugotować ziemniaki w skórkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Cebulę drobno pokroić. Słoninę pokroić i usmażyć. Dno naczynia żaroodpornego polać połową stopionej słoniny, ułożyć warstwę ziemniaków, potem warstwę jaj, posypać cebulką. Na wierzchu ułożyć ziemniaki, polać śmietaną i resztą słoniny . Układając warstwy, należy je posypać do smaku solą. Naczynie przykryć i piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. Posypać zielenią. Podać gorące z surówką.