Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki mogą być ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je z potrawami mięsnymi i jarzynami. Są świetne w połączeniu z surówkami.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5794
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1129
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1191
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5794
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1129
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1191
Składniki
Ugotować ziemniaki w skórkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Cebulę drobno pokroić. Słoninę pokroić i usmażyć. Dno naczynia żaroodpornego polać połową stopionej słoniny, ułożyć warstwę ziemniaków, potem warstwę jaj, posypać cebulką. Na wierzchu ułożyć ziemniaki, polać śmietaną i resztą słoniny . Układając warstwy, należy je posypać do smaku solą. Naczynie przykryć i piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. Posypać zielenią. Podać gorące z surówką.