Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki mogą być ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je z potrawami mięsnymi i jarzynami. Są świetne w połączeniu z surówkami.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Ugotować ziemniaki w skórkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Cebulę drobno pokroić. Słoninę pokroić i usmażyć. Dno naczynia żaroodpornego polać połową stopionej słoniny, ułożyć warstwę ziemniaków, potem warstwę jaj, posypać cebulką. Na wierzchu ułożyć ziemniaki, polać śmietaną i resztą słoniny . Układając warstwy, należy je posypać do smaku solą. Naczynie przykryć i piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. Posypać zielenią. Podać gorące z surówką.