Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki mogą być ciekawym wzbogaceniem naszych codziennych posiłków. Można serwować je z potrawami mięsnymi i jarzynami. Są świetne w połączeniu z surówkami.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 96
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 304
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 96
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 304
Składniki
Ugotować ziemniaki w skórkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w talarki. Cebulę drobno pokroić. Słoninę pokroić i usmażyć. Dno naczynia żaroodpornego polać połową stopionej słoniny, ułożyć warstwę ziemniaków, potem warstwę jaj, posypać cebulką. Na wierzchu ułożyć ziemniaki, polać śmietaną i resztą słoniny . Układając warstwy, należy je posypać do smaku solą. Naczynie przykryć i piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. Posypać zielenią. Podać gorące z surówką.