Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli klasyczny, dalmatyński dodatek do ryby
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67586
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67586
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Składniki
ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy 10 min
cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i smażymy na oleju, aż się zeszklą, dodajemy szpinak (użyłem mrożonego) i dusimy kilka minut, aż się rozmrozi i zmięknie
do szpinaku dodajemy ugotowane i odcedzone ziemniaki, mieszamy wszystko razem razem, solimy i pieprzymy do smaku i dusimy jeszcze kilka minut, no i gotowe - smacznego ;-)