Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa Jagnięcina"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Papryczkę drobno posiekaj, jeśli lubisz bardzo ostre dania zostaw nasionka, jeśli nie – usuń je wcześniej rozkrawając papryczkę wzdłuż.
Kotleciki umyj, osusz i delikatnie rozbij trzonkiem noża. Mięso oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj w moździerzu zioła, papryczkę i 3 łyżki oleju. Natrzyj pastą przygotowane wcześniej mięso.
Odstaw kotleciki na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z sosem ziołowym od mięsa i z puree z ziemniaków lub tostami z masłem ziołowym.
Czas przygotowania: 60 minut 485 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień