Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzę z Mazowsza, ale kluski śląskie często u mnie w domu goszczą. Dzisiaj robiłam je z dodatkiem ziół , majeranek, oregano i odrobina pieprzu, wyszły świetnie.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2030
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17221
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2030
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17221
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy, rozgniatamy tłuczkiem i studzimy. Potem dodajemy mąkę w 1/4 objętości ziemniaków, zioła, pieprz i zagniatamy ciasto Gotowe ciasto dzielimy na części, rolujemy wałki i kroimy w kilkucentymetrowe kawałki. Każdą cząstkę ciasta formujemy w małe kulki, w każdej robiąc u góry wgłębienie. Gotujemy w osolonym wrzątku przez około 4 minuty od momentu wypłynęły klusek na powierzchnię wody. Podajemy z sosami.