Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzę z Mazowsza, ale kluski śląskie często u mnie w domu goszczą. Dzisiaj robiłam je z dodatkiem ziół , majeranek, oregano i odrobina pieprzu, wyszły świetnie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10062
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy, rozgniatamy tłuczkiem i studzimy. Potem dodajemy mąkę w 1/4 objętości ziemniaków, zioła, pieprz i zagniatamy ciasto Gotowe ciasto dzielimy na części, rolujemy wałki i kroimy w kilkucentymetrowe kawałki. Każdą cząstkę ciasta formujemy w małe kulki, w każdej robiąc u góry wgłębienie. Gotujemy w osolonym wrzątku przez około 4 minuty od momentu wypłynęły klusek na powierzchnię wody. Podajemy z sosami.