Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kolorowe danie pelne smaku i aromatu które smakuje nawet niejadkom.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Składniki
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę, zostawić do wystygnięcia. Mięso umyć I osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Pokroić w cienkie paski,podsmażyć na patelni ( wok ), dodając przyprawę do kurczaka, czosnek, paprykę, Sól, pieprz, aż się zrumienią. Następnie wsypać mieszankę chińską, dodac przyprawę do potraw chińskich, podlać delikatnie wodą i dusić około 12 minut na małym ogniu,aż warzywa będą al' dente dodaj Sos słodko kwasny i zagotuj. Do ziemniaków dodać jajko, makę i zioła sycylikskie, a następnie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na blacie podsypanym mąką uformować waleczki o średnicy 2 cm poczym delikatnie spłaszczyć. Tak przygotowane wałeczki pokroić na skośne kawałki o długości 3 - 4 cm i gotować w osolonej wodzie 2 -3 min od momentu wypłynięcia od czasu do czasu mieszając aby się nie przykleiły do dna. Kopytka wyjąć łyżką cedzakowa na talerz ( ok.7 na porcje) układając wzór gwiazdy, a na środek polać mieszanką chińską i posypać natka pietruszki. Smacznego!!!