Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Warzywa można przyprawić tuż przed gotowaniem. Nie żałujmy ziół i aromatycznych przepraw. Ponieważ gotowanie na parze ma być dietetyczne, starajmy się nie używać soli. Ewentualnie można posolić już na talerzu, przed samym podaniem.
Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i...
Odsłon: 14533
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 20255
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 42
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 180
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 20255
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 42
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso kroimy w cztery plastry. Obsypujemy obficie ziołową mieszanką. Ja miałam gotową mieszankę, ale można wszystkie składniki ziołowe utłuc w moździerzu lub zmiksować w blenderze. Polewamy oliwą (ok.3 łyżki ). Odstawiamy do lodówki na noc ( pod przykryciem ) lub minimum na godzinę.
Ziemniaki obieramy, kroimy w niezbyt grube plastry, obsypujemy kminem rzymskim i zmiksowanymi, suszonymi warzywami. Polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w plastry. Układamy kolejno w parowarze: plastry mięsa, ziemniaki z cebulą, marchewkę. Następnie nastawiamy parowar na 30 minut. Gotowe danie przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, sproszkowaną papryką. Podajemy z sezonową surówka lub ( tak jak ja ) z konserwowym ogórkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Kwiaty czarnego bzu w cieście
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 42
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Młoda kapusta jest u nas najlepszym daniem na każdą okazję, z pomidorami i ki...
Odsłon: 153