Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na smacznego kurczaka z dekoracyjną złocistą skórką
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Na suchą patelnię wlać ząbki czosnku (przekrojone na 2-3 części), sos sojowy, Maggi i miód. Podgrzewać do rozpuszczenia składników.
Dodać (niczym nie przyprawione) ćwiartki z kurczaka. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu dość często obracając. W trakcie smażenia nie trzeba niczego dodawać ani dolewać. Pod koniec smażenia zdjąć przykrywkę i smażyć chwilę bez przykrycia.