Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, złociste kopytka podane z usmażonymi plastrami kotleta mielonego oraz marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 268
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 890
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7185
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8741
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 268
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 890
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7185
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8741
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka. Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Ostudzone kopytka smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złocisty kolor.
Usmażone kopytka wykładamy na talerz. Na patelnię układamy plasterki kotleta mielonego, smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone plasterki kotleta układamy obok kopytek. W między czasie smażymy plasterki cebuli. Układamy na talerzu marynowane papryczki czereśniowe, troszkę zeszklonej cebuli i dekorujemy bazylią. Smacznego!!!