Do góry

Dania główne Przepis na:

Złociste kopytka, plastry mielonego, papryczki czereśniowe.

Złociste kopytka, plastry mielonego, papryczki czereśniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25619

Dodano:

Odsłon: 3961

Chrupiące, złociste kopytka podane z usmażonymi plastrami kotleta mielonego oraz marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

Składniki

  • ziemniaki ugotowane 2 szt. duże
  • mąka ziemniaczana 2-3 łyżeczki
  • kotlet mielony 1 szt.
  • papryczki czereśniowe marynowane
  • cebula połowa
  • bazylia do dekoracji
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Złociste kopytka, plastry mielonego, papryczki czereśniowe.

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka. Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Ostudzone kopytka smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złocisty kolor.

  2. Usmażone kopytka wykładamy na talerz. Na patelnię układamy plasterki kotleta mielonego, smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone plasterki kotleta układamy obok kopytek. W między czasie smażymy plasterki cebuli. Układamy na talerzu marynowane papryczki czereśniowe, troszkę zeszklonej cebuli i dekorujemy bazylią.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń