Do góry

Dania główne Przepis na:

Złociste kotleciki rybne

Złociste kotleciki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5199

Dodano:

Odsłon: 18882

Domowej roboty kotleciki o wiele lepsze od kupnych!!

Składniki

  • 1.5kg. filetów z mintaja lub z dorsza
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • kilka kromek czerstwego chleba
  • 2-3 łyżki bułki tartej do ryby
  • Dodatkowo: pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb (ja użyłam z Kamisa) sól - do smaku
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odmrożone ryby zmiksować blenderem lub przecisnąć przez maszynke do mięsa.
    Do ryby dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i wcześniej namoczony i odciśniety chleb w mleku bądź wodzie.

    Dodać jajka, 2-3 łyżki bułki tartej i przyprawy. Całość dobrze wymieszać.

  2. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 07 czerwca 2013 Mintaj to tania rybka więc warto spróbować:) mojej rodzince bardzo smakują te kotleciki o wiele lepsze od kupnych!!
Dziękuję za wszystkie komentarze i oceny, pozdrawiam serdecznie:))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 05 czerwca 2013 Rybka pyszna pod każdą postacią kotlecików również :))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 05 czerwca 2013 Coś w sam raz dla mojej córci która z ryb zjada tylko paluszki rybne. Za niedługo zrobię jej Twoją wersję :) Pozdrawiam

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń