Dania główne Przepis na:
Złociste kotleciki rybne

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5199
Dodano: 04.06.2013
Odsłon: 18882
Składniki
- 1.5kg. filetów z mintaja lub z dorsza
- 2 jajka
- 1 cebula
- kilka kromek czerstwego chleba
- 2-3 łyżki bułki tartej do ryby
- Dodatkowo: pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb (ja użyłam z Kamisa) sól - do smaku
- Bułka tarta do panierowania
- Olej
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Odmrożone ryby zmiksować blenderem lub przecisnąć przez maszynke do mięsa.
Do ryby dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i wcześniej namoczony i odciśniety chleb w mleku bądź wodzie.
Dodać jajka, 2-3 łyżki bułki tartej i przyprawy. Całość dobrze wymieszać. -
Formować kotleciki i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
-
Smacznego!
Komentarze do przepisu (5)

nikola2005 07 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Mintaj to tania rybka więc warto spróbować:) mojej rodzince bardzo smakują te kotleciki o wiele lepsze od kupnych!!Dziękuję za wszystkie komentarze i oceny, pozdrawiam serdecznie:))
5 Kto głosował? | Odpowiedz

dorcia41 05 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Rybka pyszna pod każdą postacią kotlecików również :))7 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 05 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Coś w sam raz dla mojej córci która z ryb zjada tylko paluszki rybne. Za niedługo zrobię jej Twoją wersję :) Pozdrawiam6 Kto głosował? | Odpowiedz

kacper1970 04 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Kotleciki złociste i przepyszne.8 Kto głosował? | Odpowiedz

szczotka_od_kija 04 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
wyglądają bardzo apetycznie:)10 Kto głosował? | Odpowiedz