Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łososia po prostu uwielbiam! Najśmieszniejsze jest to, że "odkryłam go" całkiem niedawno, bo jakieś 2 lata temu, co w rzeczywistości oznacza, że wiele w życiu straciłam:) Dzisiaj w wersji złocistej z duszonymi warzywami, i jak to łosoś- wyszedł pyszny:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Filet z łososia umyłam, osuszyłam i pokroiłam na 6 wąskich kawałków. Każdy kawałek oprószyłam solą, suszoną natką pietruszki i skropiłam sokiem z cytryny.
Warzywa pokroiłam i krótko poddusiłam w woku na niewielkiej ilości wody dodając sos sojowy i przyprawy (dopiero pod koniec dodałam opłukaną wcześniej czerwoną fasolę). Na talerzu obsypałam je świeżą natką pietruszki.
Pod koniec duszenia warzyw rozgrzałam patelnię z niewielkim dodatkiem oliwy i ułożyłam na niej kawałki ryby skórą do dołu. Smażyłam je przez kilka minut pod przykryciem- do momentu ścięcia się prawie całej ryby, potem na krótką chwilę odwróciłam fileciki, by ładnie zrumieniły się z drugiej strony. Ot i cały przepis na szybkie i pyszne danie:) Smacznego!