Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łososia po prostu uwielbiam! Najśmieszniejsze jest to, że "odkryłam go" całkiem niedawno, bo jakieś 2 lata temu, co w rzeczywistości oznacza, że wiele w życiu straciłam:) Dzisiaj w wersji złocistej z duszonymi warzywami, i jak to łosoś- wyszedł pyszny:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 984
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1060
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 984
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1060
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Składniki
Filet z łososia umyłam, osuszyłam i pokroiłam na 6 wąskich kawałków. Każdy kawałek oprószyłam solą, suszoną natką pietruszki i skropiłam sokiem z cytryny.
Warzywa pokroiłam i krótko poddusiłam w woku na niewielkiej ilości wody dodając sos sojowy i przyprawy (dopiero pod koniec dodałam opłukaną wcześniej czerwoną fasolę). Na talerzu obsypałam je świeżą natką pietruszki.
Pod koniec duszenia warzyw rozgrzałam patelnię z niewielkim dodatkiem oliwy i ułożyłam na niej kawałki ryby skórą do dołu. Smażyłam je przez kilka minut pod przykryciem- do momentu ścięcia się prawie całej ryby, potem na krótką chwilę odwróciłam fileciki, by ładnie zrumieniły się z drugiej strony. Ot i cały przepis na szybkie i pyszne danie:) Smacznego!