Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kulinarna to dodatek do ryżu na sypko, kuskusa do pracy lub na imprezę jako przekąska. Można kroić w plasterki i dodać do świeżej sałatki warzywnej. Średnio pikantna potrawa z curry w składzie. Moi dwaj wnukowie w wieku 9 i 11 lat opedzlowali ten talerz w kilka minut bez chleba, bez ryżu, ot tak sobie.
Wok ze stali węglowej, salaterka, szpatułka lub drewniana łyżka, nóż i deska do krojenia
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 129
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 129
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 226
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.
Przygotowujemy marynatę: łączymy wszystkie składniki w misce, w której będziemy marynować mięso.
Mieszamy s następnie dodajemy oliwę z oliwek
Wkładamy mięso do marynaty i masujemy dokładnie, aby wszystkie kawałki pokryły się, przykrywamy folią kuchenna o odstawiamy na godzinę lub dłużej w lodówce.
Smażymy na woku ze stali węglowej do 10 minut na dużym ogniu ciągle mieszając (sok z mięsa musi się wysmażyć) Wok ze stali węglowej nie wymaga dużo tłuszczu i nie przypala. Życzę smacznego