Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kulinarna to dodatek do ryżu na sypko, kuskusa do pracy lub na imprezę jako przekąska. Można kroić w plasterki i dodać do świeżej sałatki warzywnej. Średnio pikantna potrawa z curry w składzie. Moi dwaj wnukowie w wieku 9 i 11 lat opedzlowali ten talerz w kilka minut bez chleba, bez ryżu, ot tak sobie.
Wok ze stali węglowej, salaterka, szpatułka lub drewniana łyżka, nóż i deska do krojenia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.
Przygotowujemy marynatę: łączymy wszystkie składniki w misce, w której będziemy marynować mięso.
Mieszamy s następnie dodajemy oliwę z oliwek
Wkładamy mięso do marynaty i masujemy dokładnie, aby wszystkie kawałki pokryły się, przykrywamy folią kuchenna o odstawiamy na godzinę lub dłużej w lodówce.
Smażymy na woku ze stali węglowej do 10 minut na dużym ogniu ciągle mieszając (sok z mięsa musi się wysmażyć) Wok ze stali węglowej nie wymaga dużo tłuszczu i nie przypala. Życzę smacznego