Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kulinarna to dodatek do ryżu na sypko, kuskusa do pracy lub na imprezę jako przekąska. Można kroić w plasterki i dodać do świeżej sałatki warzywnej. Średnio pikantna potrawa z curry w składzie. Moi dwaj wnukowie w wieku 9 i 11 lat opedzlowali ten talerz w kilka minut bez chleba, bez ryżu, ot tak sobie.
Wok ze stali węglowej, salaterka, szpatułka lub drewniana łyżka, nóż i deska do krojenia
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6168
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2588
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6168
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2588
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.
Przygotowujemy marynatę: łączymy wszystkie składniki w misce, w której będziemy marynować mięso.
Mieszamy s następnie dodajemy oliwę z oliwek
Wkładamy mięso do marynaty i masujemy dokładnie, aby wszystkie kawałki pokryły się, przykrywamy folią kuchenna o odstawiamy na godzinę lub dłużej w lodówce.
Smażymy na woku ze stali węglowej do 10 minut na dużym ogniu ciągle mieszając (sok z mięsa musi się wysmażyć) Wok ze stali węglowej nie wymaga dużo tłuszczu i nie przypala. Życzę smacznego