Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie na obiad.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 285
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 75
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 285
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 75
Składniki
Wykonanie: Żołądki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, zalać wodą, posolić i gotować na wolnym ogniu 3 godziny. Następnie odcedzić zalać dwoma szklankami wody, dodać przyprawy, posiekaną i przysmażoną na oleju cebulę i gotować do miękkości. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, dodać do żołądków, doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać z pieczywem. SMACZNEGO.