Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ileż to można jeść mięso, dziś miałam ochotę na coś innego i nie żałuję bo wyszło pysznie :
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 899
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1827
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6370
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 899
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1827
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6370
Składniki
Do garnka dodać umyte żołądki drobiowe, liść selera pokrojony drobno, ziela i liść laurowy oraz marchew startą na tarce jarzynowej, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu wygotowania się szklanki wody.
Gdy już żołądki są miękkie i woda się wygotowała dodać natkę pietruszki i nadal gotować.
W międzyczasie śmietanę z mąką i odrobiny wody rozrobić aby nie było grudek.
Do gotujących się żołądków z natką pietruszki dodać paprykę w proszku doprawić do smaku solą lub kto czym chce i zagotować.
Następnie dodać rozrobioną śmietanę z mąką
I zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórkiem korniszon swoim.