Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ileż to można jeść mięso, dziś miałam ochotę na coś innego i nie żałuję bo wyszło pysznie :
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9884
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2521
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 613
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9884
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2521
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 613
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
Składniki
Do garnka dodać umyte żołądki drobiowe, liść selera pokrojony drobno, ziela i liść laurowy oraz marchew startą na tarce jarzynowej, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu wygotowania się szklanki wody.
Gdy już żołądki są miękkie i woda się wygotowała dodać natkę pietruszki i nadal gotować.
W międzyczasie śmietanę z mąką i odrobiny wody rozrobić aby nie było grudek.
Do gotujących się żołądków z natką pietruszki dodać paprykę w proszku doprawić do smaku solą lub kto czym chce i zagotować.
Następnie dodać rozrobioną śmietanę z mąką
I zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórkiem korniszon swoim.