Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ileż to można jeść mięso, dziś miałam ochotę na coś innego i nie żałuję bo wyszło pysznie :
Kiedyś robiłam podobne danie tylko z filetem z indyka, postanowiłam coś zmien...
Odsłon: 8139
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 6941
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 125
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 125
Składniki
Do garnka dodać umyte żołądki drobiowe, liść selera pokrojony drobno, ziela i liść laurowy oraz marchew startą na tarce jarzynowej, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu wygotowania się szklanki wody.
Gdy już żołądki są miękkie i woda się wygotowała dodać natkę pietruszki i nadal gotować.
W międzyczasie śmietanę z mąką i odrobiny wody rozrobić aby nie było grudek.
Do gotujących się żołądków z natką pietruszki dodać paprykę w proszku doprawić do smaku solą lub kto czym chce i zagotować.
Następnie dodać rozrobioną śmietanę z mąką
I zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórkiem korniszon swoim.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Dania główne
Kopytka
Dania główne
Ryżowe kotleciki
Dania główne
Kurczak piccata
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 2
Kopytka
W Wielkopolsce zwane też szagówkami, bo kroi się je „na szagę”, czyli po skos...
Odsłon: 25