Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki drobiowe w sosie.

Żołądki drobiowe w sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1064

Dodano:

Odsłon: 279

Ileż to można jeść mięso, dziś miałam ochotę na coś innego i nie żałuję bo wyszło pysznie :

Składniki

  • 700 g żołądków drobiowych,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 2 czubate łyżki śmietany 18 %,
  • 1 mała gałązka selera,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 czubata łyżka mąki,
  • 0,5 łyżki papryki słodkiej w proszku,
  • 3 szklanki wody.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka dodać umyte żołądki drobiowe, liść selera pokrojony drobno, ziela i liść laurowy oraz marchew startą na tarce jarzynowej, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu wygotowania się szklanki wody.

  2. Gdy już żołądki są miękkie i woda się wygotowała dodać natkę pietruszki i nadal gotować.

  3. W międzyczasie śmietanę z mąką i odrobiny wody rozrobić aby nie było grudek.

  4. Do gotujących się żołądków z natką pietruszki dodać paprykę w proszku doprawić do smaku solą lub kto czym chce i zagotować.

  5. Następnie dodać rozrobioną śmietanę z mąką

  6. I zagotować do powstania sosu.

  7. Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórkiem korniszon swoim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń