Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam indycze żołądki w sosie chrzanowym. Rzadko, bo rzadko, ale jadamy podroby. Generalnie, gdy patrzę na różnego rodzaju przepisy, zawsze odnoszę to samo wrażenie, że podroby są mało popularne, właściwie chyba potwierdza to i moja kuchnia, bo może 1 przepis na 100 traktuje o podrobach. Tak, czy inaczej warto je wykorzystywać i doceniać w kuchni. Podroby pod względem składu chemicznego nie ustępują kawałkowi mięsa, zawierają sporą ilość białka, ponadto są bardzo bogate w sole mineralne, zawierają dużo cynku i żelaza. Niestety, jeżeli dbacie o poziom cholesterolu, lepiej unikać tego rodzaju potraw.
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 14
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1138
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 208
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 56
Kotlety z kalafiora są pyszną i zdrową alternatywą do dań mięsnych. Podane z...
Odsłon: 156
Chleb cebulowy z gara to niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu chlebek. D...
Odsłon: 1109
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 14
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1138
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 208
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 56
Kotlety z kalafiora są pyszną i zdrową alternatywą do dań mięsnych. Podane z...
Odsłon: 156
Chleb cebulowy z gara to niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu chlebek. D...
Odsłon: 1109
Składniki
Na smalcu podsmażyć pokrojone żołądki i rozdrobnioną cebulkę. Następnie wlać 1/2 litry wody. Żołądki przyprawić, dusić pod przykryciem do miękkości (około 90 minut). Mąkę rozetrzeć ze śmietaną i kilkoma łyżkami wody. Zawiesinę wlać do podrobów, energicznie zamieszać, następnie dodać chrzan. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut. Uwaga: Do zawiesiny można dodać odrobinę soli, wówczas mamy pewność, że śmietana się nie zetnie. Smacznego.