Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam indycze żołądki w sosie chrzanowym. Rzadko, bo rzadko, ale jadamy podroby. Generalnie, gdy patrzę na różnego rodzaju przepisy, zawsze odnoszę to samo wrażenie, że podroby są mało popularne, właściwie chyba potwierdza to i moja kuchnia, bo może 1 przepis na 100 traktuje o podrobach. Tak, czy inaczej warto je wykorzystywać i doceniać w kuchni. Podroby pod względem składu chemicznego nie ustępują kawałkowi mięsa, zawierają sporą ilość białka, ponadto są bardzo bogate w sole mineralne, zawierają dużo cynku i żelaza. Niestety, jeżeli dbacie o poziom cholesterolu, lepiej unikać tego rodzaju potraw.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 714
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 714
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Na smalcu podsmażyć pokrojone żołądki i rozdrobnioną cebulkę. Następnie wlać 1/2 litry wody. Żołądki przyprawić, dusić pod przykryciem do miękkości (około 90 minut). Mąkę rozetrzeć ze śmietaną i kilkoma łyżkami wody. Zawiesinę wlać do podrobów, energicznie zamieszać, następnie dodać chrzan. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut. Uwaga: Do zawiesiny można dodać odrobinę soli, wówczas mamy pewność, że śmietana się nie zetnie. Smacznego.