Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima przyprawia Cie o zawrót głowy?Nasze żołądki w sosie koperkowym,przypomną Ci smak wiosny
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Żołądki oczyścić z błonek, tłuszczu. Zalać wodę i gotować 10 minut, wodę wylać, wlać świeżą lekko osoloną wodę, i gotować 1,5 godziny.
Na maśle przesmażyć obraną i startą na drobnej tarce marchewkę oraz obraną i posiekaną cebulkę, oprószyć mąką, cały czas mieszając wlewać bulion , po 15 minutach dodać opłukany i posiekany koperek, wlać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.
Ugotowane żołądki odlać, przełożyć do sos koperkowego.