Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka o ile ktoś lubi podroby to polecam. Ja dziś przygotowałam żołądki indyka w sosie własnym z dodatkiem marchewki.
Składniki
1. Żołądki oczyszczam, kroję w plastry, myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 60 minut. Żołądki po ugotowaniu przelewam przez sitko, wywar zostawiam. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki. 3. Następnie do warzyw dodaję ugotowane żołądki, wlewam wywar po ugotowaniu żołądków, dodaję ziele angielskie, obie papryki, sól, pieprz, kostkę rosołową i gotuje około 20 minut. 4. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. 5. Danie gotowe, podaję z ryżem. 6. Smacznego.