Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki tygrysie w aromatycznym kokosowym sosie curry
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8987
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6368
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8987
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6368
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy.
Kolby kukurydzy pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, smażyć razem aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wlać mleko kokosowe. Groszek cukrowy i kapustę pak choi z grubsza pokroić, wrzucić do garnka.
Do sosu dodać krewetki, gotować kolejne 2-3 minuty. Na koniec curry doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.