Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki tygrysie w aromatycznym kokosowym sosie curry
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy.
Kolby kukurydzy pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, smażyć razem aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wlać mleko kokosowe. Groszek cukrowy i kapustę pak choi z grubsza pokroić, wrzucić do garnka.
Do sosu dodać krewetki, gotować kolejne 2-3 minuty. Na koniec curry doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.