Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innej odsłonie.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 12
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 12
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Filety kroimy na ok 2 cm kawałki i przekładamy do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Następnie dodajemy rozkłócone jajko. wszystko mieszamy i marynujemy min godzinę.
Marchewki oczyścić i podsmażyć kilka minut na oleju. Wlać ok pół szklanki wody i gotować aż stracą swoją surowość - nie mogą być zbyt miękkie. Jeżeli woda wyparuje dolewamy taką ilość by przykryło dno patelni. Kiedy marchew będzie gotowa doprawić do smaku miodem. Smażyć jeszcze kilka minut.
Do mięsa dodać obie mąki oraz bułkę tartą. wszystko wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 15-20 min.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.