Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innej odsłonie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Składniki
Filety kroimy na ok 2 cm kawałki i przekładamy do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Następnie dodajemy rozkłócone jajko. wszystko mieszamy i marynujemy min godzinę.
Marchewki oczyścić i podsmażyć kilka minut na oleju. Wlać ok pół szklanki wody i gotować aż stracą swoją surowość - nie mogą być zbyt miękkie. Jeżeli woda wyparuje dolewamy taką ilość by przykryło dno patelni. Kiedy marchew będzie gotowa doprawić do smaku miodem. Smażyć jeszcze kilka minut.
Do mięsa dodać obie mąki oraz bułkę tartą. wszystko wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 15-20 min.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.