Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innej odsłonie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Składniki
Filety kroimy na ok 2 cm kawałki i przekładamy do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Następnie dodajemy rozkłócone jajko. wszystko mieszamy i marynujemy min godzinę.
Marchewki oczyścić i podsmażyć kilka minut na oleju. Wlać ok pół szklanki wody i gotować aż stracą swoją surowość - nie mogą być zbyt miękkie. Jeżeli woda wyparuje dolewamy taką ilość by przykryło dno patelni. Kiedy marchew będzie gotowa doprawić do smaku miodem. Smażyć jeszcze kilka minut.
Do mięsa dodać obie mąki oraz bułkę tartą. wszystko wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 15-20 min.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.