Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innej odsłonie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Filety kroimy na ok 2 cm kawałki i przekładamy do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i kurkumą. Następnie dodajemy rozkłócone jajko. wszystko mieszamy i marynujemy min godzinę.
Marchewki oczyścić i podsmażyć kilka minut na oleju. Wlać ok pół szklanki wody i gotować aż stracą swoją surowość - nie mogą być zbyt miękkie. Jeżeli woda wyparuje dolewamy taką ilość by przykryło dno patelni. Kiedy marchew będzie gotowa doprawić do smaku miodem. Smażyć jeszcze kilka minut.
Do mięsa dodać obie mąki oraz bułkę tartą. wszystko wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 15-20 min.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.