Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,kruche i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416624
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416624
Składniki
Grzyby zamaczam w ciepłej wodzie. Cebuę obieram i kroję w plasterki. Szczypiorek siekam.
Kotlety z indyka rozkepuję. Solę , pieprzę i posypuję papryką. Na każdy kotlet układam po plasterku cebuli i posypuję szczypiorkiem. Zwijam jak zrazy i spinam wykałaczkami. Powinno zostać jeszcze ok. 0,5 cebuli.
Na gorącym oleju smażę zrazy na ciemny kolor.Dodaję cebule , smażę jeszcze chwilę.Zalewam wszystko grzybami z wodą , jeśli trzeba dolewam jeszcze odrobinę wody. Doprawiam. Wszystko razem gotuję na wolnym ogniu ok. 40min.Jeżeli ktoś chce bardziej gęsty sos , można zagęścić mąką.