Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki indycze z cebulką.

Zraziki   indycze  z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 990

Dodano:

Odsłon: 797

Proste,kruche i bardzo smaczne.

Składniki

  • filet z indyka 6 kotletów
  • cebula 1 szt.
  • olej do smażenia
  • grzyby suszone garść
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • szczypiorek parę gałązek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zraziki indycze z cebulką.

Przygotowanie

  1. Grzyby zamaczam w ciepłej wodzie. Cebuę obieram i kroję w plasterki. Szczypiorek siekam.

  2. Kotlety z indyka rozkepuję. Solę , pieprzę i posypuję papryką. Na każdy kotlet układam po plasterku cebuli i posypuję szczypiorkiem. Zwijam jak zrazy i spinam wykałaczkami. Powinno zostać jeszcze ok. 0,5 cebuli.

  3. Na gorącym oleju smażę zrazy na ciemny kolor.Dodaję cebule , smażę jeszcze chwilę.Zalewam wszystko grzybami z wodą , jeśli trzeba dolewam jeszcze odrobinę wody. Doprawiam. Wszystko razem gotuję na wolnym ogniu ok. 40min.Jeżeli ktoś chce bardziej gęsty sos , można zagęścić mąką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń