Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zraziki z mięsa mielonego z aromatyczny boczkiem, zatopione w pachnącym świętami i lasem sosie grzybowym.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Składniki
1. Grzyby suszone moczymy w wodzie około godziny. Następnie odlewamy wodę przekładamy do brytfanny, zalewamy ponownie wodą i gotujemy. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką. Następnie dodajemy obrana i drobno pokrojona cebulę, wcześnie namoczoną w mleku bułkę. 3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i robimy duże podłużne kotlety. W środek każdego kotleta wkładamy pokrojony drobno boczek i drobno pokrojone ogórki.
4. Każdy kotlet obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Następnie przekładamy do brytfanki z sosem grzybowym. 6. Gotujemy 20 minut, po tym czasie sos zagęszczamy mąką ( 2 łyżeczki) rozrobioną w małej ilości wody, wlewamy sos sojowy. Dwie minutki gotujemy.
7. Gotowe. 8. Smacznego.