Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki wieprzowe

Zraziki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 308

Dodano:

Odsłon: 1836

Klasyczne zrazy ze schabu, podane z ziemniakami i buraczkami :) Z góry przepraszam, za słabą jakość zdjęcia :(

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy. Z obu stron przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.
    Z jednej strony smarujemy musztardą. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.

  2. Ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, boczek w cienkie plastry.
    Na wcześniej przygotowanych kotletach na posmarowanej musztardą stronie, układamy dodatki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami (nie żałujmy ich, ważne żeby mięso się nie rozwijało) lub owijamy ciasno nitką.

  3. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i układamy zrazy.
    Smażymy z każdej strony aż do chwili gdy mięso będzie przyrumienione.
    Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostki bulionowe.
    Gdy uznamy że mięso jest już ładnie przypieczone wkładamy je do garnka i gotujemy do miękkości.

  4. Wyjmujemy zrazy i zagęszczamy sos.
    Całość podajemy z ziemniakami i buraczkami bądź surówką :)
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń