Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne zrazy ze schabu, podane z ziemniakami i buraczkami :) Z góry przepraszam, za słabą jakość zdjęcia :(
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1336
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 254
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 577
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1336
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 254
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 577
Składniki
Kotlety rozbijamy. Z obu stron przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Z jednej strony smarujemy musztardą. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, boczek w cienkie plastry. Na wcześniej przygotowanych kotletach na posmarowanej musztardą stronie, układamy dodatki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami (nie żałujmy ich, ważne żeby mięso się nie rozwijało) lub owijamy ciasno nitką.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i układamy zrazy. Smażymy z każdej strony aż do chwili gdy mięso będzie przyrumienione. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostki bulionowe. Gdy uznamy że mięso jest już ładnie przypieczone wkładamy je do garnka i gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy zrazy i zagęszczamy sos. Całość podajemy z ziemniakami i buraczkami bądź surówką :) Smacznego :)