Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne zraziki na niedzielny obiad.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19338
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13077
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1730
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19338
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13077
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1730
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w plastry i utłuc z przyprawami. W między czasie marchewkę zetrzeć, cebulę, szynkę drobno posiekać i usmażyć złociście na maśle. Następnie smarować wcześniej przygotowany schab, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, śmietanę i gotować do zgęstnienia. Przyprawić w razie potrzeby, dodać masło. Przed podaniem zrazików polać sosem.