Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne zraziki na niedzielny obiad.
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 107
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w plastry i utłuc z przyprawami. W między czasie marchewkę zetrzeć, cebulę, szynkę drobno posiekać i usmażyć złociście na maśle. Następnie smarować wcześniej przygotowany schab, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, śmietanę i gotować do zgęstnienia. Przyprawić w razie potrzeby, dodać masło. Przed podaniem zrazików polać sosem.