Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami, buraczkami, polane sosem.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3835
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 307
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 59
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 304
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 758
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3835
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 307
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 59
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 304
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 758
Składniki
Wykonanie bulionu: Gotujemy wodę ze wszystkimi składnikami, oprócz mąki. Gotujemy do miękkości suszonych warzyw. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy do smaku. Buraczki: Wymyte buraczki ze skórką gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na wiórki, doprawiamy pieprzem i solą, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą.
Danie: Plastry mięsa rozbijamy na cienkie placki, przyprawiamy pieprzem i solą, smarujemy musztardą, układamy na każdy placek mięsa po 2 plasterki wędzonego boczku, kawałek kiszonego ogórka i cebuli, zwijamy i zaszywamy wykałaczkami.
Każdy zraz obtaczamy w mące. Na dużej patelni rozgrzewamy smalec wieprzowy i układamy zrazy. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia ze wszystkich stron.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone zrazy wyjmujemy z patelni i wkładamy do garnka z przygotowanym bulionem warzywnym. Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia zrazów. Gdy zrazy będą miękkie zagęszczamy mąką, dodajemy sos sojowy, doprawiamy do smaku.
Zrazy podajemy z ziemniakami i buraczkami, polane sosem. Smacznego !!!