Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zraziki wołowe z korniszonem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 112
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 112
Składniki
Rostbef posmarować musztardą, obsypać solą, pieprzem i majerankiem. Cebule obrać, pokroić w łódeczki. Korniszony pokroić w paski ok. 5 cm.
Na każdym plastrze mięsa rozłożyć po kawałku cebuli, korniszona i boczku, zwinąć w rulon, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.
Każdy zraz otoczyć w mące, podsmażyć na złoto na oliwie, podlać wodą, dołożyć ziele angielskie, liść laurowy, dusić pod przykryciem ok. 1 godziny, aż mięso będzie miękkie.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium