Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Autor „Kuchni polsko-amerykańśkiej” zrazy bardzo cenił, bo podał ponad dziesięć przepisów na tę potrawę. Wśród nich są zrazy a la Stroganow (przepis tutaj), zrazy angielskie (z winem), a la Nelson (z cielęciny z dodatkiem kruszonego chleba), po wiejsku (ze słoniną) czy faszerowane kapustą. Zrazy amerykańskie przypominają rolady ślądkie – faszerowane są szynką i musztardą.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1552
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3012
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1103
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1871
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1552
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3012
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1103
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1871
Składniki
Mięso pokroić na plastry, rozbić je. Szynkę drobno posiekać, zmieszać z musztardami i surowym jajkiem (choć moim zdaniem jajko jest zbędne, bo i tak wypłynie). Posolić, popieprzyć. Farsz położyć na mięsie i zwinąć na roladki. Związać sznurkiem. Zrazy podsmażyć na patelni. Odłożyć i na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę. Gdy zmięknie dodać mąkę, wymieszać. Do cebuli dodać zrazy, nalać tyle wody, by przykryła mięso. Dodać sól, pieprz, goździk. Gotować na małym ogniu do miękkości (co najmniej godzinę).