U mnie w domu bardzo często lądują na stole różnego rodzaju rolady, zrazy jak kto woli . Dzisiaj zrazy schabowe z farszem drobno pokrojonym z musztardą i odrobina chrzanu tartego. Polecam
Zrazy schabowe
Składniki
- 6 plastrów schabu,
- 3 ogórki kiszone,
- 3 kawałki kiełbasy śląskiej,
- 2 cebule,
- 3 łyżki musztardy,
- 1 łyżeczka chrzanu tartego,
- 1 łyżka masła klarownego do smażenia,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżka papryki słodkiej,
Składniki
- 6 plastrów schabu,
- 3 ogórki kiszone,
- 3 kawałki kiełbasy śląskiej,
- 2 cebule,
- 3 łyżki musztardy,
- 1 łyżeczka chrzanu tartego,
- 1 łyżka masła klarownego do smażenia,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżka papryki słodkiej,

Etapy przygotowania
Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem, następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku. Mąkę wymieszać z papryką słodką. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski, dodać obraną drobno pokrojoną cebulę, drobno pokrojone ogórki, Wszystko wymieszać z majonezem i chrzanem. Przygotowany fałsz rozłozyć na plastry schabu, zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Każdą roladę oprószyć mąką wymieszaną z papryką słodką. Rolady przełożyć na rozgrzane masło klarowne i smażyć do miękkości rolad, obracając co jakiś czas i podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub ciepłą wodą. Po usmażeniu nitkę zdjąć i rolady gotowe. Podawać do drugiego dania. Smacznego

Rolady gotowe do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 53
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 157

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 367
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 53
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 157

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 367



Składniki
- 6 plastrów schabu,
- 3 ogórki kiszone,
- 3 kawałki kiełbasy śląskiej,
- 2 cebule,
- 3 łyżki musztardy,
- 1 łyżeczka chrzanu tartego,
- 1 łyżka masła klarownego do smażenia,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżka papryki słodkiej,
Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem, następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku. Mąkę wymieszać z papryką słodką. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski, dodać obraną drobno pokrojoną cebulę, drobno pokrojone ogórki, Wszystko wymieszać z majonezem i chrzanem. Przygotowany fałsz rozłozyć na plastry schabu, zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Każdą roladę oprószyć mąką wymieszaną z papryką słodką. Rolady przełożyć na rozgrzane masło klarowne i smażyć do miękkości rolad, obracając co jakiś czas i podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub ciepłą wodą. Po usmażeniu nitkę zdjąć i rolady gotowe. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Rolady gotowe do podania.
Pychota! Podoba mi się taki obiad :)
Uwielbiam zrazy, a tu jeszcze tak pysznie doprawione i o wiele szybsze w przygotowaniu.
Pyszotka:)
Super! Szybki, smaczny obiadek i nie tylko......Pozdrawiam:)
Pyszne mięsko 👌