Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zrazy w ciemnym i pysznym sosie myśliwskim Zrazy wychodzą soczyste oraz mięciutkie!!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 177
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 177
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie na ok 15-20 minut Cebulę pokroić w piórka a ogórki wzdłuż na ćwiartki. Mięso pokroić jak na kotlety i dobrze rozbić z dwóch stron. Każdego kotleta doprawić solą oraz pieprzem ale tylko z jednej strony, drugą stronę posmarować musztardą. Na brzegu ułożyć po 2-3 ćwiartki ogórka oraz cebulę, zwinąć w rulon a w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Zrazów nie panierujemy tylko bezpośrednio wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron na brązowy kolor. Dzięki temu sos wyjdzie aromatyczny i ciemny. Pod koniec smażenia wrzucić resztę cebuli, która nam został, zalać wodą oraz dodać wymoczone grzyby. Zrazy dusić do miękkości ,ja swoje dusiłam ok 45 minut. Gdy zrazy są już miękkie sos zaciągnąć mąką oraz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami. Jeśli nie macie grzybów lub ich nie lubicie do sosu można dać musztardę i też będzie bardzo smaczny. Smacznego!!