Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny schab z niespodziankami w środku
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Schab tłukę na cienkie plastry, z jednej strony obsypuje przyprawą do schabu bądź mięsa wieprzowego
Przewracam na drugą stronę i smaruje musztardą. U mnie sprawdziła się sarepska.
Kładę kolejno plasterek sera, plasterek wędliny, cienki kawałek papryki i ogórka konserwowego bądź kiszonego. Zawijam ścisło, otaczam w jajku i bułce tartej i smażę dokładnie z każdej strony
W międzyczasie przygotowuje warzywa do sosu, marchew tarkuje na dużych oczkach, cebulę i paprykę kroje w kostkę
Gdy kotlety się smażą, przekładam je do garnka, układam ścisło obok siebie, zalewam bulionem i dodaje warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Doprawiam do smaku. Gotuję około 30 minut. Jeżeli sos jest dla nas za rzadki, możemy zagęścić go mąką.
Zrazy świetnie smakują z kluskami śląskimi albo ziemniakami polanymi sosem oraz z surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego!