Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny schab z niespodziankami w środku
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84971
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2276
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3619
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6933
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84971
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2276
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3619
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6933
Składniki
Schab tłukę na cienkie plastry, z jednej strony obsypuje przyprawą do schabu bądź mięsa wieprzowego
Przewracam na drugą stronę i smaruje musztardą. U mnie sprawdziła się sarepska.
Kładę kolejno plasterek sera, plasterek wędliny, cienki kawałek papryki i ogórka konserwowego bądź kiszonego. Zawijam ścisło, otaczam w jajku i bułce tartej i smażę dokładnie z każdej strony
W międzyczasie przygotowuje warzywa do sosu, marchew tarkuje na dużych oczkach, cebulę i paprykę kroje w kostkę
Gdy kotlety się smażą, przekładam je do garnka, układam ścisło obok siebie, zalewam bulionem i dodaje warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Doprawiam do smaku. Gotuję około 30 minut. Jeżeli sos jest dla nas za rzadki, możemy zagęścić go mąką.
Zrazy świetnie smakują z kluskami śląskimi albo ziemniakami polanymi sosem oraz z surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego!