Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny schab z niespodziankami w środku
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 273
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 289
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 85
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 273
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 289
Składniki
Schab tłukę na cienkie plastry, z jednej strony obsypuje przyprawą do schabu bądź mięsa wieprzowego
Przewracam na drugą stronę i smaruje musztardą. U mnie sprawdziła się sarepska.
Kładę kolejno plasterek sera, plasterek wędliny, cienki kawałek papryki i ogórka konserwowego bądź kiszonego. Zawijam ścisło, otaczam w jajku i bułce tartej i smażę dokładnie z każdej strony
W międzyczasie przygotowuje warzywa do sosu, marchew tarkuje na dużych oczkach, cebulę i paprykę kroje w kostkę
Gdy kotlety się smażą, przekładam je do garnka, układam ścisło obok siebie, zalewam bulionem i dodaje warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Doprawiam do smaku. Gotuję około 30 minut. Jeżeli sos jest dla nas za rzadki, możemy zagęścić go mąką.
Zrazy świetnie smakują z kluskami śląskimi albo ziemniakami polanymi sosem oraz z surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego!